Informacje dnia

Prologis tworzy magazyny neutralne emisyjnie

prologis-park-prague-d1-east
Niedawno Prologis oddał do użytku wyjątkowy budynek dla europejskiego klienta – L’Oreal w Muggensturm w Niemczech. Nieruchomość o powierzchni 101 000 metrów kw. to starannie zaprojektowany z myślą o zapewnieniu stałej, neutralnej pod względem emisji dwutlenku węgla działalności budynek.

Nowy magazyn, zajmujący powierzchnię 18 hektarów, stanowi centrum obsługi rynków L’Oreal w Niemczech, Austrii i Szwajcarii.
Funkcjonalność centrum logistycznego została w pełni dostosowana do standardów logistycznych. W budynku postawiono na zrównoważoną energię. Tereny zielone nawadniane są wodą deszczową, która jest także wykorzystywana do czyszczenia hali i spłukiwania wody w toalecie. Budynek jest doskonale izolowany, wyposażony w energooszczędne oświetlenie LED, ma także zamontowane na dachu panele słoneczne o maksymalnej zdolności szczytowej 2,0 megawatów.


nick
twoja opinia

Komentarz pojawi się po akceptacji administratora