Informacje dnia

Vis à Vis w Warszawie z wyjątkowym terenem zielonym

Vis a Vis Wilanów 1
Trwają prace na budowie czwartego centrum handlowego pod szyldem Vis à Vis. Obiekt zlokalizowany będzie Warszawie, w samym sercu Błoni Wilanowskich, przy licznych terenach przyrodniczych.

Ze względu na to wyjątkowe, naturalne otoczenie inwestorzy projektu zdecydowali się utworzyć wokół centrum specjalną strefę rekreacyjną, która uzupełni i wzmocni handlowo-usługową funkcję obiektu. Vis à Vis powita swoich pierwszych klientów już w IV kw. 2018 roku.

Niezwykle ważną rolę pełnić będzie oryginalnie zaaranżowana zieleń. Na terenie inwestycji zostanie posadzony rząd brzóz brodawkowatych, kuliste klony jawory oraz platan klonolistny. Wokół centrum będą dominowały powierzchnie trawiaste i niska zieleń w postaci różnorodnych krzewów. Łączna powierzchnia nowo nasadzonych krzewów wyniesie ok. 330 mkw. Dodatkową ozdobę stanowić będą elementy małej architektury, takie jak ławkodonice czy eleganckie kosze na śmieci – zaprojektowane z wykorzystaniem motywu naturalnego drewna, co dobrze wpasuje się w najbliższe, zielone otoczenie.

Cały teren pomiędzy budynkami będzie dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych, m.in. ze względu na brak krawężników, stromych podjazdów i dostępność wszystkich lokali z poziomu parkingu. Dla bezpieczeństwa strefa parkowania zostanie wydzielona od strefy chodzenia słupkami. Teren przy witrynach sklepowych, po którym przechadzać się będą odwiedzający, będzie w pełni zadaszony.


nick
twoja opinia

Komentarz pojawi się po akceptacji administratora